Zwiedzając Gruzję, nie sposób nie zakochać się w tamtejszej kuchni. Mieszkańcy kraju są bardzo dumni ze swoich dań i uważają je za element tożsamości kulturowej. Aromatyczne pierożki chinkali, wypieczone placki chaczapuri i smakowite bakłażany z orzechami – badridżani śnią się jeszcze długo każdemu podróżnikowi, któremu dane było odwiedzić Gruzję.
Marzysz o tym, aby skosztować niezwykłych gruzińskich smaków, podziwiając najpiękniejsze widoki Kaukazu? Zaledwie 1,5 godziny jazdy samochodem od stolicy Gruzji, w uroczym miasteczku Kvareli funkcjonuje niezwykła restauracja, Kartuli gemo – q’vareli, w której pasjonaci tradycyjnych, gruzińskich smaków tworzą pyszne dania. Kvareli słynie również z winiarni i wielowiekowej tradycji winiarskiej ale turyści wybierają te okolicę dzięki widokom na otaczające je góry.